Aanbevelingen

Naast deze website zijn er een heleboel andere manieren om meer over het brein en veroudering te leren. Nieuwsgierig naar een interessant boek of een intrigerende documentaire? In het lijstje onderaan staan onze aanbevelingen om op een leuke manier meer de wereld van het brein te verkondigen.


Wij Zijn Ons Brein

Een boek dat in dit lijstje zeker niet mag ontbreken. Op een humoristische en toegankelijke manier vertelt Dick Swaab over alle processen en veranderingen in onze hersenen, vanaf het moment dat we geboren worden totdat het moment dat we dood gaan. Een aanrader voor iedereen die meer over het brein algemeen wil leren!

Het Senioren Brein

Dit boek is perfect om een uitgebreid overzicht van het ouder wordende brein te krijgen. Met een positieve en optimistische ondertoon beschrijft Aleman welke veranderingen ons brein na onze vijftistige meemaakt. Hij gaat hier vooral ook op de positieven aspecten van ouder worden in en geeft daarnaast tips hoe de meer negatieve consequenties tegengegaan kunnen worden.

The Nun Study

Wetenschappelijk onderzoek van meer dan 30 jaar lang? Hier is David Snowdon in 1986 bij een Amerikaans zusterschap aan begonnen. Met zijn onderzoek probeert hij vooral de verschillen tussen gezonde veroudering en Alzheimer te doorgronden. Er zijn veel artikelen, filmpjes en documentaires over zijn bevindingen te vinden, zeker interessant om naar te kijken!

%d bloggers liken dit: